Contabilitatea este una dintre activitatile obligatorii pentru firme si este supusa unui numar insemnat de reglementari: contabile, fiscale, legislatia muncii si altele.
De asemenea, opereaza dupa un program fix de raportare – cu un calendar rigid al depunerii declaratiilor fiscale, ceea ce presupune din partea contabililor destul de multa presiune pentru incadrarea in aceste limite de timp.
In plus, exista un numar mare de declaratii fiscale care trebuie depuse pentru fiecare societate, a caror complexitate creste o data cu marimea societatii.
De exemplu o societate platitoare de TVA si cu angajati va trebui sa depuna in functie de perioada fiscala (luna sau trimestrul):
D 112 – pentru veniturile din salarii
D100 – pentru impozit pe venitul microintreprinderilor, impozit pe profit sau impozit pe dividende
D 300- Decontul de TVA
D 390 (lunar)- pentru tranzactii intracomunitare
D 394 – Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national.
Pe langa aceste declaratii mai exista si alte declaratii si raportari cu scadente anuale – de exemplu situatiile fianciare, anuale, declaratia 205 privind impozitele cu retinere la sursa si altele.
In societatile de contabilitate, care tin evidenta unui numar mare de clienti, este necesara o foarte buna organizare a muncii, in cadrul echipei, astfel incat sa raportarea sa se poata incadra in timp si sa se minimizeze erorile.
Un instrument util in gestionarea acestui proces contabil este platforma iflows, destinata digitalizarii afaceri, folosind fluxuri de lucru intuitive.
Exista 5 directii in care opereaza: organizare, productie, vanzari, marketing si financiar.
Platforma opereaza ca un sistem de project management, in care se pot defini fluxurile de lucru, se pot aloca taskuri angajatilor si se poate analiza stadiul in care se afla fiecare proiect. Ca urmare a acestui fapt functioneaza si ca o platforma de evaluare a angajatilor si de control asupra indeplinirii obiectivelor activitatilor contabile.
Pentru cine este utila aceasta platforma?
Platforma este utila societatilor de contabilitate (si nu numai) care au ajuns la un anumit volum de activitate de la care este necesara organizarea mai eficienta a fluxurilor de lucru pentru a nu pierde controlul.
De asemenea este utila companiilor care au crescut intr-un ritm alert de crestere, care pune presiune pe echipa de contabilitate. Platforma iflows.com este de ajutor in aceasta etapa pentru ca angajatii vor stii clar ce au de facut.

Platforma este utila asadar atat pentru angajati cat si pentru angajatori.
Din punct de vedere al angajatorului:
- este un instrument util si obiectiv de monitorizare a performantelor angajatilor
- pot fi identificare usor problemele si se pot gasi mai usor solutii de remediere
- toate informatiile se regasesc intr-un singur loc, centralizat – de la stadiul plasarii unei comenzi de catre client pana la finalizarea comenzii.
- permite urmarirea profitabilitatii pe fiecare client.

Urmarirea profitabilitatii pe client este extrem de utila societatilor de contabilitate fiindca permite identificarea unor clienti pentru care raportul tarif practicat vs volum de munca nu este in avantajul societatii de contabilitate.
Astfel, pot fi identificati usor acei clienti neprofitabili si luate masuri. De asemenea, se pot identifica usor factorii care fac ca acei clienti sa fie neprofitabili si sa se incerce remedierea lor in situatia in care societatea nu doreste sa renunte la clientii respectivi.
Din punct de vedere al angajatului exista urmatoarele avantaje:
- stabilirea clara a sarcinilor de lucru, existenta unei perspective privind activitatea in cadrul firmei
- autocontrol in indeplinirea sarcinilor lunare – angajatul se poate autoevalua cu privire la modul in care si-a indeplinit obiectivele
- cunoasterea in orice moment a stadiului proiectelor in care este implicat.

Iflows permite o tranzitie foarte usoara de la inregistrarea si gestionarea unei activitati contabile manual, cu timp pierdut si ineficienta, intr-un format digitalizat.
Platforma Iflows.com are urmatoarele avantaje:
- Accesibilitate: inregistrarile digitale pot fi accesate de oriunde si in orice moment, fara a fi nevoie sa se caute prin dosare si documente fizice
- Eficienta: inregistrarea informatiilor in format centralizat este mult mai usoara decat inregistrarea in mai multe sisteme si locatii
- Economii de timp si costuri: digitalizarea elimina timpul pierdut in corelarea de rapoarte si analize
- Securitate: Datele digitale pot fi protejate prin parole si alte masuri de securitate, fara a fi expuse la riscul deteriorarii fizice sau pierderii.